Forberedelse inden omskæring

Procedurer til forberedelse inden omskæring

Før I møder op på klinikken, er det vigtigt at læse følgende information for at sikre en bedre oplevelse for jeres søn.

For at sikre et succesfuldt indgreb er det vigtigt, at jeres søn er sund og rask. Hvis jeres barn lider af kendte sygdomme eller lidelser, bedes I kontakte klinikken inden tidsbestilling.

Vores erfaring viser, at det er bedst at udføre omskæringen, når barnet er mellem 2-12 uger gammelt. Forudsætningen er, at barnet ikke er født for tidligt og vejer mindst 3 kg. Hvis I er i tvivl, bedes I kontakte os inden tidsbestilling. Når barnet er ældre end 12 uger, er der risiko for, at han vil være utryg og urolig under indgrebet, og helingstiden kan være længere. Der vil også være en større risiko for en skjult penis på grund af øget fedtomfang, hvilket vil kræve, at omskæringen udsættes til en senere alder. Hvis I har mistanke om, at jeres søn har en skjult penis, bedes I kontakte klinikken.

Følgende forberedelser og genstande skal I medbringe inden fremmødet:

Tryllecreme
Brugen af tryllecreme sikrer, at barnet ikke føler stikket fra kanylen under lokalbedøvelsen, men det kan stadig opleve en svien og en let spænding, når bedøvelsen sprøjtes ind under huden. Vi anbefaler, at I smører Tryllecreme på ca. 45-60 minutter før jeres aftale. Tryllecreme kan købes på apoteket i håndkøb under navnene Emla og Tapin. Det fås både som creme, plaster og som en kombination af creme og plaster. Vi anbefaler at købe det som en kombination af creme og plaster. Påfør et tykt lag rundt om penisroden og dæk det til med det tilhørende plaster. Hvis I bruger creme uden det tilhørende plaster, kan I dække det med husholdningsfilm.

Sukkervand
Til småbørn under 6 måneder anbefaler vi, at I medbringer sukkervand i en sutteflaske. Sukkervand har en dokumenteret smertestillende og beroligende effekt, især til nyfødte, og kan bruges som supplement til lokalbedøvelse både under bedøvelse og under omskæringen. Bland 10 gram sukker i 100 ml forkogt vand for at lave sukkervandet.

Modermælk/erstatning
Hvis jeres barn drikker modermælk eller modermælkserstatning fra flaske, bedes I også medbringe dette.

Sygesikringskort/CPR-nummer
Husk at medbringe barnets sygesikringskort, hvis I har dette. Hvis I endnu ikke har modtaget det, bedes I medbringe barnets CPR-nummer.

Bleer og tøj mm.
Tag ekstra bleer og tøj med til indgrebet i tilfælde af uheld. For store drenge anbefales løst tøj, f.eks. en lang traditionel kjortel.

Når I ankommer til klinikken, vil den læge, der udfører indgrebet, tage imod jer og informere jer om proceduren, risiciene og de forholdsregler, der skal tages efter omskæringen. Det er vigtigt, at begge forældre er til stede og giver informeret samtykke til indgrebet. Hvis begge forældre ikke kan være til stede, og der er delt forældremyndighed, skal I medbringe en samtykkeerklæring fra den anden forælder.

“Denne figur viser dig hvor omkring penis tryllecremen skal påsmøres”.

Send os en besked


Scroll til toppen